Artazubiaga, Errastiko eta Irrika Gluten Freek Seber Altuben saldu dituzte euren karapaixoak, eta Karapaixoa egiten ikasteko tailerra ere egin da.
Karapaixoa izan da gaur Sebero Altuben ospatu den zapatuko Bertako Produktuen Azokaren protagonista. Herriko baserritarrren ohiko postuez gain, hainbat ekoizlek karapaixoak saldu dituzte, hainbat modutan prestatuta:
Artazubiaga, Errastiko edo Irrika Gluten Freek eskuz egindako karapaixoak masa amarekin, legamia freskoarekin, irin ekologikoekin, glutenik gabekoekin, begetarianoekin edo beganoekin egingo dira.
Karapaixoa egiten ikasteko tailerra ere egin da ere. Hogei parte-hartzaile inguruk beren karapaixoa prestatu dute azokan, etxera eraman dute labean sartzeko, eta azkenean dastaketa bat egin dute.
Azokako bezeroen artean 12 karapaixo eta bertako produktuen saski bat zozketatuko dira eguerdiko 13:00etan.