Ausolanek eta Basque Culinary Centerrek Sukaldean Sortzaile lehiaketa antolatu dute aurten ere

0
359

Testua: Ausolan.

Ausolan Fundazioak, Ausolanek, eta Basque Culinary Centerrek, Sukaldean Sortzaileren edizio berri bat abiarazi dute. Ausolan Fundazioaren Disfruta la Salud proiektuaren bidez, familietan bizimodu osasungarriko ohitura eta inguruneetan heztea sustatu nahi da, “gure kulturan gastronomiak duen garrantzia gogoraraziz eta gazteak gonbidatuz beren aitona-amonen plater klasikoetan oinarritutako errezeta osasungarriak garatzera”, Ausolan Fundaziotik jakinarazi dutenez.

Sukaldean Sortzaile proiektua ikasturteko lehen hiruhilekoan garatuko da, eta Euskal Autonomia Erkidegoko eta Nafarroako ikastetxeetako ikasleei zuzenduta dago, lehen hezkuntzako 6. mailatik Batxilergoko 2. mailara arte. Ausolaneko Hezkuntza Proiektuaren barruan, ekimen honen helburua ohitura osasungarriak sustatzea eta gure adinekoekin denbora gehiago igarotzea da, ezagutza-iturri naturala eta jardunbide egokiak baitira. Proiektu horren bidez, ikasleek, haurtzarotik hasita, bizimodu osasungarria izateko ardura hartzen dute, pertsona afektiboak, errespetuzkoak eta solidarioak garatzen laguntzen dute eta gizarte- eta kultura-beharrei erantzuten diete.

Basque Culinary Centerretik nabarmendu duenez, horrelako lehiaketek ekimena pizten dute, gazteen gastronomia, sormena, berrikuntza eta talde-lana hobeto ezagutzen dituzte, eta erronka horrek, gainera, belaunaldien arteko loturak ezartzen ditu, familiak oro har eta adinekoak bereziki partaide bihurtuz.

Lehiaketan parte hartzeko epea gaur hasiko da eta azaroaren 12ra arte egongo da zabalik sukaldeansortzaile webgunearen bitartez. Ikastetxeek aukera izango dute beren taldeak sortzeko – Gutxienez adin bereko hiru kidekoak –, beren aitona-amonen errezeta bat sortu eta berridazteko, bideo bat grabatzeko, errezetaren jatorria, bere aukeraren zergatia, errezeta egiteko jarraitu beharreko urratsak eta erabili dituzten tresnak kontatuz. Gainera, plater amaitua aurkeztu beharko dute, Ausolanetik zehaztu dutenez.

Izena emateko epea amaitu ondoren, bideorik onenak aukeratzeko lehen fasea egingo da, eta publikoak YouTube kanalaren bidez baloratu ahal izango ditu. Gehien gustatzen zaizkidan bideoak hurrengora pasako dira.

Bigarren fasea ikastetxeetan egingo da, eta beren eskualdeko bideoa bozkatuko dute, hurrengo fasera pasako dena. Ondoren, BCC Culinary Club eta Ausolaneko adituen batzorde batek probintzia bakoitzeko bideo finalistak aukeratuko ditu. Eta amaitzeko, finalistak lehiaketako azken galan izango dira, Basque Culinary Centerren, talde irabazleak izendatzeko.

Finala abenduaren 10ean izango da eta ekitaldi hunkigarria izango da proposamen gastronomiko ezberdinez gozatzeko. Aurten, Basque Culinary Centerrek 10. urteurrena ospatuko du eta ekimen hau ospakizun horien barruan kokatzen da.

Ekimen horren bidez, Ausolan Fundazioak Garapen Jasangarriko Helburuak lortzen lagundu nahi du, zehazki, Nazio Batuen Osasun eta Ongizaterako Helburuak. Fundaziotik ondorioztatu dutenez, txikitatik, menu askotarikoak eta orekatuak diseinatzearen garrantzian heztea bilatzen dugu, plateren garapena eta lan egiteko modua ingurumenarekin jasangarriak izan daitezen.

ERANTZUN BAT UTZI

Zure iruzkina utzi, mesedez!
Sartu zure izena hemen