Testua: Ausolan.
Ausolanek BCC Innovation Basque Culinary Center-en gastronomiako zentro teknologikoaren laguntza izan du errezeta-bideo bat garatzeko, non errezeta klasikoak birplanteatzen diren elikadura-ohitura berrietara egokituz, eta, aldi berean, dieta osasuntsu bat eramateko eta modu osasuntsuan prestatzeko aholku batzuk ematen dira.
Innova Recetas by Ausolan – Izenpean, menuen proposamena berritzea bilatzen da, berrikuntzan, kalitatean eta errezeta osasungarrien eta etxetik egiteko errazen eskaintza berrian oinarritutako baterako sorkuntzako eta elkarpartaidetzako proiektu baten bidez, Euskal Autonomia Erkidegoko Ausolaneko hezkuntza-proiektuaren taldeak adierazi duenez.
Proiektua abian jartzeko, Ausolanek hainbat errezeta hautatu ditu – Ohikoak eskola-jantokietako menuetan –, eta, BCC Innovation-ekin batera, hura birformulatzen lan egin du, proposamen osasungarri, nutrizional, deigarri eta zaporetsu berriak lortzeko. Berrikuntzaren aldeko apustua, irtenbide bakar, bereizgarri eta pertsonalizatuak emateko estrategia gisa.
Garatu diren lehenengo bi errezetak honako hauek izan dira: arroz integral krematsua sasoiko barazkiekin eta oilasko errea erromeroarekin eta limoia barazki eta patata labekatuekin. Bi proposamenek errezeta berri bat eta bideo bat dute dagoeneko, eta bertan azaltzen da urratsez urrats nola egin, zein diren elikagaien propietateak edo zein den jaki horiek prestatzeko modurik onena ahalik eta plater osasungarriena lortzeko.
Bideo hauen garapenaz gain, errezeta hauek BCC Innovation-en eskutik, Basque Culinary Center-en gastronomia zentro teknologikoa eta etxeetan lantzeko sukaldaritza proposamen berriak eskaintzeko helburuarekin, Euskal Herrian Ausolan kudeatzen duen eskola jantokietan zerbitzatuko dira plater berriak, nahi duten ikastetxeen eskura errezeta gastronomiko berriak jarriz.
Ausolaneko hezkuntza-proiektuaren barruan, ekimen honek indartu egiten du konpainiaren apustua menu askotariko eta orekatuen diseinuan, baita plateren garapena eta lan egiteko modua ingurumenarekin eta horiek ezarrita dauden ingurunearekin jasangarriak izatea ahalbidetuko duten tokiko osagai eta produktuen hautaketan ere.