“Afariak lehenago izan beharko dira hemendik aurrera”

0
1392

Herriko jatetxeak osasun neurri berrietara egokitu dira, baina gehiengoek ez dakite nola bideratu datozen hilabeteak.

Ostalaritza-sektoreak hilabete asko daramatza egoera txarra pasatzen. Hilabetetan itxita egotera behartu zituen konfinamenduen ondoren, orain etxeratze-agindu berriak etxean gaueko 23.00etan egotera behartzen ditu, eguneroko zein asteburuetako afari-zerbitzua arriskuan jarriz. Horregatik, Mondraberritik bertako jatetxeetara hurbildu nahi izan dugu eta hemendik aurrera nola funtzionatuko duten eta hemengo etorkizuna nola ikusten duten ezagutzeko, Covid-19ak eragindako pandemiaren arazoa amaitu arte behintzat.

Hilarion jatetxean esan dutenez, oraindik ez dute erabaki zehatzik hartu, baina neurri berrietara egokitzen saiatuko dira, afariak “pixka bat lehenago” eskaintzeko. Izan ere, arduradunek diotenez, lasai-lasai afaltzera etorri nahi dutenek ohi baino ordutegi goiztiarragoan egin beharko dute, 23: 00ak baino lehen mundu guztia etxean egongo dela bermatzeko. Era berean, “Normaltasun berri” horrek arazoak ekarri dizkie plangintza mailan: “Jendeak normalean ez du erreserbarik egiten aurreko egunetik, eta egun berean galdetzen digute ea otorduak zerbitzatuko ditugun. Lan egiteko modu honekin zailagoa da erosketak egiteko orduan antolatzea “.

1990ean, berriz, normaltasunez lan egiten jarraitu nahi dutela adierazi dute, nahiz eta neurri berriak hartu: “Guk sukaldea irekita daukagu goizeko lehen ordutik gaueko 23: 00ak arte. Behar dugun gauza bakarra da jendeak ardura pixka batekin jokatzea eta tarte bat izatea afaltzeko. Gainerakoan, etxez etxeko zerbitzua ere badugu, eta, beraz, etxetik irten nahi ez duenak gure bazkariarekin afaltzeko aukera ere badu “.

Bittori jatetxean ere gauza bera erabaki dute, eta hemendik aurrera afariak lehenago zerbitzatuko dituzte, 23.00ak baino lehen etxean egon eta jasotzeko astia izan dezaten. Nahiz eta eguerdian mahaikide asko izaten jarraitzen duten, lan bikoitza suposatzen diela aitortu dute: “Lehen mahai bikoitza genuen eta lasaiago lan egiten genuen. Orain erdia daukagu eta azkar garbitu eta desinfektatu behar dugu. Hori gutxi balitz, euria egiten duen egunetan, gure bezeroen kopurua ere oso txikia da, barrualdeko edukiera errespetatu behar dugulako. Datozen hilabeteei begira, etxean berriro giltzapetuko ez gaituzten guztietan mantendu ahal izango gara. Puntu horretara iristen bagara, inork ez daki zer gerta daitekeen. Nolanahi ere, ziurgabetasun handiko hilabeteak ditugu zain “.

ERANTZUN BAT UTZI

Zure iruzkina utzi, mesedez!
Sartu zure izena hemen